WB_Night-Perspective-wide

Devonshire Park Welcome Building

Eastbourne, United Kingdom

Dating from 1873, Devonshire Park has long been an attraction within Eastbourne and for the wider South coast of England. The master plan is to provide a scheme to carefully preserve and enhance the heritage significance of the site, whilst creating modern venues and facilities for
users and visitors alike.

Credits

Client

Borough of Eastbourne

Office

Levitt Bernstein (link)

Area

2900 m²

Status

Completed 2019

Photography

Tim Crooker Photography

WB_Perspective-Section

Devonshire Park Site Section

The Welcome Building was proposed as a 'new link block' between the existing Listed heritage buildings as a part of the 2012 master plan for Devonshire Park. It places 2 volumes of conference space at a semi-basement level to reduce the visual impact on the Grade II Listed Congress Theatre.

WB_Site-Elevation

Devonshire Park site elevation

WB_Programme-Diagram

Welcome Building Programme Concept

The Welcome Building resolves vertical circulation for the Congress Theatre and provides an effective link towards the Winter Garden.

It accommodates two fit-for-purpose conference halls (the existing Devonshire Park Halls are to be demolished to enable extension of the tennis field), two breakout/hospitality spaces, provides central box office/registration and a public coffee bar.

WB_Internal-Stairs
WB_Lobby01
WB_Atrium
WB_front-balcony
WB_Front-Elevation

© smll studio 2022. All Rights Reserved.

hello@smll.studio