smll-teahouse

Tea House Pavilion

Vancouver, Canada

Nestled in a delicate moss and pebble landscape, the Teahouse is a space for stillness and quiet amidst the busy downtown core of Vancouver. It embodies the Japanese philosophy of chado - 'the Way of Tea' - through its rigorous use of materials with simplicity. 

Local Douglas Fir was used in place of traditional Japanese cedar. The shoji screens were covered in Japanese washi paper and the tatami mats were handmade in Japan. Carefully detailed and thoughtfully crafted, the tea house is a modern interpretation of a traditional Japanese structure. At the most refined level, the ceremony takes place in the tea house, evoking a deep meditative stillness, bringing the beholder’s awareness back to the most basic level of consciousness.

Credits

Client

Westbank Development

Office

Kengo Kuma Architects & Associates

Area

20 m²

Status

Completed 2016

Photography

Ema Peter

53_Teahouse_Sub1
TEA_Texture
1523339768913KengoKuma_TeahouseVan_0322
1523339812351KengoKuma_TeahouseVan_2400_Pano
1523339806853KengoKuma_TeahouseVan_2319

© smll studio 2022. All Rights Reserved.

hello@smll.studio