take

Ta-ké Japanese Restaurant

Hong Kong S.A.R.

Ta-ke is an interior renovation project in Hong Kong. A central stone path, inspired by Japanese Garden, connects the five layers of the restaurant - Hanare, Niwa, Engawa, Naka-Niwa, and Oku - guiding patrons from the tea house, into the garden, along the veranda, through the courtyard, and finally to a secluded dining room. A seasonal ikebana in the central courtyard can be observed from all parts of the restaurant, emphasizing the lightness, layering, and temporal atmosphere.

Credits

Client

1957 & Co. 

Office

Kengo Kuma & Associates (link)

Area

574 m² / 139 Seat Capacity

Status

Completed 2017

Section-2

Yun Ping Road Interior Elevation

Section-1.jpg

Pennington Street Interior Elevation

VSB_Ta-Ke_KKA_01
IMG_5282b
DSC7727-s
details-01

Bamboo Screen Detail & Mockup

details-02
IMG_5272
tatami

The concept for Ta-ke is “Garden with Pavilions”; pavilions for sushi, teppanyaki, and tempura. The entire interior space is treated as one big garden, with pavilions dropped in place to serve different cuisines. Visitors can feel the unique characteristic of each pavilion through their details and experience the garden which binds them together.

take-naka-1
take-room
Oku

© smll studio 2022. All Rights Reserved.

hello@smll.studio